Bestel je QonQer e-bike vandaag en ontvang deze binnen 14 dagen.
Achterwielmotor e-bike

Specificaties

Achterwielmotor e-bike, de beste keus voor de fietsliefhebber

Elektrische fietsen zijn er te vinden in alle soorten en maten. Een keuze is dan ook vrij lastig te maken, want waar moet je op letten? Eén van de dingen waar je onderscheid in kunt maken is de plaatsing van de motor. De motor van een elektrisch fiets kan namelijk zowel in het voorwiel, de trapas of achterwiel zitten. Onze voorkeur gaat uit naar een achterwielmotor, we leggen je uit waarom.

De grootste voordelen van een achterwielmotor op een rij

  • Omdat de motor in het achterwiel zit voelt de aandrijving heel natuurlijk. Dit komt omdat een gewone fiets ook via je eigen kracht bij het achterwiel wordt aangedreven
  • Een achterwielmotor geeft je het gevoel alsof iemand je een zetje in de rug geeft
  • Rust, een achterwielmotor is over het algemeen een vrij stille motor

Verschil met voorwielmotor of middenmotor

Merk je nu echt het verschillen tussen e-bikes waar de motor op een andere plek zit gemonteerd? Zeker! Het grote verschil met bijvoorbeeld een voorwielmotor is dat deze een trekkend gevoel geeft tijdens het rijden terwijl de achterwielmoter juist voelt als een zetje in de rug. Dit komt het meest overeen met wat je bent gewend op je “gewone” fiets.

Een verschil met de middenmotor is dat achterwielmotor vaak lichter is in gewicht en dat de fiets dus minder gewicht hoeft te dragen. Daarnaast is de achtermotor doorgaans stiller dan een midden- of voorwielmotor. Het voordeel van een middenmotor is echter dat deze kan worden gecombineerd met alle mogelijke versnellingen. Een achterwielmotor wordt op dit moment vooral gebruikt in combinatie met een derailleur of met een single speed aandrijvingsriem.

QonQer e-bikes

Bij QonQer leveren we al onze e-bikes met een achterwielmotor, en dit doen we niet voor niets. Wij vinden de achterwielmotor namelijk de beste optie voor de optimale fietservaring op een elektrische fiets.

Let us rock your world!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • 2023 © - Alle rechten voorbehouden
  • Pazzanistraat 41, 1041 DB Amsterdam, The Netherlands
  • Privacy Policy