Bestel je QonQer e-bike vandaag en ontvang deze binnen 14 dagen.
op reis met de qonqer comfort

QonQer verhalen

Op reis met de QonQer Comfort

Al een tijd wilde ik, Giulietta, meerdere dingen zien en ondernemen verspreid over Nederland, waaronder een kunstexpositie in Almelo, De Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord, het gevangenismuseum in Veenhuizen en wadlopen op de Waddenzee. Door een eerdere positieve ervaring met een e-bike raakte ik geïnspireerd, hierdoor besloot ik een trip uit te zetten om deze plekken te gaan aandoen en zodoende ging ik op reis met de QonQer Comfort.

De QonQer Comfort

Op vrijdag 13 augustus 2021 haalde ik bij QicQ in het Westerpark in Amsterdam mijn fiets met een 504 KwH accu op. Ik werd uitgebreid geholpen door Tommy, hij informeerde mij over de bediening van de QonQer Comfort. Zo kun je de fiets opladen met behulp van een kleine handzame lader. De e-bike ondersteunt in 5 standen tot een snelheid van 25 km per uur, per ondersteuningsstand kun je zien hoeveel kilometer je nog kunt rijden met het percentage accu wat over is. Dit is handig want zo kan je de ondersteuningstand afstemmen op het aantal kilometers die je nog wilt afleggen op dat moment.

Tommy monteerde nog een kleine houder voor mijn telefoon om de navigatie mee te volgen. Als navigatieprogramma maakte ik gebruik van Komoot. Dit programma is speciaal ontworpen voor verschillende vormen en soorten tochten die je wilt maken en buitengewoon handig in gebruik. Vervolgens werd er nog even gekeken of het zadel goed stond afgesteld en nadien vertrok ik voor mijn eerste rit, namelijk terug naar mijn woonplaats Haarlem.

Start van de reis met de QonQer Comfort

Op maandag 16 augustus ging mijn trip vanuit Haarlem van start. Eerst oostwaarts richting Almelo, vervolgens noordwaarts voor Frederiksoord en Veenhuizen, verder omhoog naar Lauwersoog om te gaan wadlopen en afsluitend een stukje door Friesland, waar ik op zondag 22 augustus met de fiets in de trein vanuit Leeuwarden weer terug naar huis ging. Qua bagage besloot ik één tas mee te nemen die ik aan de bagagedrager van de QonQer Comfort kon bevestigen. Een klein rugtasje droeg ik op mijn rug tijdens het fietsen met daarin een flesje water e.d.

Onderweg verbleef ik via Vrienden op de Fiets. Een initiatief dat al dertig jaar bestaat en bedoeld is voor fietsers en wandelaars die na een dag inspanning ergens willen overnachten. Buitengewoon vriendelijk geprijsd en ook zeer toegankelijk voor mensen die alleen reizen. Overal kon ik de e-bike binnen of onder een afdak zetten en opladen voor een meerprijs van € 0,50 cent. Ik ben heel hartelijk ontvangen overal, het was leuk om een praatje te maken en op deze manier nieuwe mensen te ontmoeten.

De QonQer Comfort trok veel bekijks. Met de accu in de framebuis en het rechte stuur krijgt de e-bike een heel sportief uiterlijk. De motor zit in de achternaaf verwerkt en geeft tijdens het fietsen het gevoel dat je vooruit gestuwd wordt. Door al deze facetten is niet op het eerste oog te zien dat het een e-bike is. Ook de accu heeft niet teleurgesteld. Op een dag fietste ik 115 km, met tegenwind + tas en hield alsnog 29% batterij over. Boven de 25 kilometer valt de ondersteuning weg, ook zonder ondersteuning kun je goed met de e-bike fietsen.

Aanvankelijk dacht ik bij een e-bike nauwelijks inspanning te moeten leveren om vooruit te komen. Ik heb ervaren dat je je wel degelijk moet inspannen maar dat je met deze inspanning in een korte tijd op een hogere snelheid komt en je dit gemakkelijk en met plezier kunt volhouden, waardoor je meer kilometers kunt afleggen en dus meer kunt zien/ondernemen.

Verdeeld over 7 dagen heb ik totaal ongeveer 500 kilometer gefietst. Vooraf ging ik uit van 75 km per dag, ongeveer 3,5 uur fietsen. Ik heb genoten van alle plekken die ik heb aangedaan, de verschillende natuurgebieden waar Komoot me doorheen heeft geleid, de veranderende dorpen en vergezichten. Het was heerlijk om even de randstad uit te zijn en te reizen met de solide en stoere Qonqer Comfort en zo op een avontuurlijke, sportieve manier vorm te geven aan mijn vakantie!

Let us rock your world!

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • 2023 © - Alle rechten voorbehouden
  • Pazzanistraat 41, 1041 DB Amsterdam, The Netherlands
  • Privacy Policy