Doen: fietsen tijdens corona

  • Geplaatst door Stijn Jager op

Eerder schreven we al waarom je juist nu een elektrische fiets moet kopen. Inmiddels zitten we ruim acht maanden -met een korte pauze- in de intelligente lockdown. Een tip die wij aan iedereen kunnen geven: fiets. Je zal jouw stad en andere steden waarschijnlijk nooit meer zien zoals ze er nu uitzien. Denk eens aan de verhalen die je kan navertellen “we hebben een jaar in intelligente lockdown gezeten, de steden waren onherkenbaar..”

 Alsof de tijd stil staat

Dat 2020 een verschrikkelijk jaar is, is duidelijk. Wanneer we hier met een positieve noot naar kijken, hebben we ge-wel-dig winterweer. Zachte temperaturen en blauwe luchten. QonQer heeft haar kantoor in Amsterdam zitten, wellicht het beste voorbeeld dat ik dan ook direct kan schetsen. Wanneer mensen voor de corona lockdown aan mij vroegen hoe het is in Amsterdam te wonen was mijn antwoord: Precies wat ik wil, al voelt het soms als een theater waar alle bewoners van Amsterdam aan mee moeten doen.

Nu gedurende COVID-19 zie je de Amsterdammers grotendeels ontspannen, de Jordaan is weer van Amsterdam in plaats van de toeristen. De straten zijn leeg, een beeld dat in Amsterdam niet meer voorkwam: kinderen die op de straten van de Jordaan voetballen. Hoewel de situatie voor velen drukkend is, probeer te genieten: de e-bike biedt de perfecte ontspanning.   

Blijf bewegen

In het begin van de COVID-19 lockdown zagen we een toename in mensen die gingen sporten; je had tenslotte meer tijd. Nu, mede omdat het kouder wordt, neemt dit weer af. Experts roepen sinds het begin van de beperking van sociale contacten al dat het verantwoord én gezond is om juist nu op de fiets te springen.  Zo schreef het Duitse Der Spiegel dat fietsen gezond en verantwoord is, omdat er altijd een goede afstand van andere fietsers is én je raakt, in vergelijk met andere sporten, geen andere voorwerpen aan dan je eigen fiets.

Test QonQer

Wat is er nou lekkerder dan na een dag thuiswerken toch die beweging even te krijgen door een halfuurtje ontspannen te fietsen. Ben je nog niet overtuigt? Test de QonQer e-bike, gratis en voor niks! Boek nu een testrit in of neem contact met ons op via de (live)chat.