Fiets van de zaak? Voordelig of niet?

  • Geplaatst door Marek Jansen op

Een rekensom

Stel je krijgt een leasefiets van de zaak van € 2000,-. dan geldt er 7% bijtelling. Dus per jaar komt er € 140,- bruto bovenop je salaris. Dat betekent dat je zo'n € 5 per maand netto voor de leasefiets van de zaak zelf betaalt. Maar, en nu komt het, het recht op de fiscaal vrije kilometer vergoeding vervalt. Stel dat je per maand 20 keer naar je werk fietst en 20 km van je werk woont, dan scheelt je dit maandelijks € 152,- aan reiskostenvergoeding. Met dit bedrag heb je in 12- 14 maanden je eigen QonQer betaald!

Een ander aantrekkelijk idee is het om zelf de lease aan te gaan met QonQer, private lease. Al vanaf € 54/maand rijd je al een QonQer. Conform de rekensom hierboven houdt je dan € 100 in de maand over. Op die manier houd je nog wat geld over om zo nu en dan het OV te pakken. Om maar wat te noemen.

En weet je bijvoorbeeld niet waar je over een paar maanden werkt? Nou dan kies je het IQonQer programma. Je rijdt dan al op een e-bike vanaf € 49 per maand, en je kunt het maandelijks kosteloos opzeggen.