vacature digital marketeer

  • Geplaatst door Odette Oostindiën op

Omschrijving bedrijf

QonQer is een hippe nieuwkomer in de e-bike markt. Opgericht in april 2019 als spin-off van QicQ dat gevestigd is in het bruisende Westerpark in Amsterdam. Als snelgroeiende startup met internationale ambities, richt QonQer zich voornamelijk online op de jonge  urban commuter.

QonQer heeft als missie zoveel mogelijk mensen te verleiden om zo vaak mogelijk de fiets te kiezen en dat lukt ons aardig. We realiseren dit met een hecht en gedreven team in een informele sfeer.

Wij hebben nu een ongelooflijke leuke functie die niet te vangen is in één functienaam. De omschrijving die er het dichtstbij in de buurt komt is die van Digital Marketeer. De rol die wij bieden is veel meer dan dat, want tegelijkertijd ben je ook content creator en soms copywriter. Dus ben je creatief en veelzijdig, breng je een aantal jaren ervaring met je mee en heb je ook een “nerdy” kant, maar ben je zeker ook sociaal? Dan vind je hier je nieuwe uitdaging!

Functie omschrijving & werkzaamheden

Als digital marketeer bouw je mee aan het merk en de merkbeleving van QonQer in een klein en gedreven team. Voor originele plannen zijn we niet bang, er is volop ruimte voor je ondernemende skills. Je weet ook hoe belangrijk multi-channel marketing voor een brand is.

En wat nog meer? Je beheert de e-commerce websites, hier komt zeker ook je ruime ervaring met SEO van pas. Deze SEO kennis weet je om te zetten in goede teksten op de website, zonder de brand identiteit uit het oog te verliezen. Je komt met creatieve ideeën voor landingspagina’s en kan ze vervolgens ook zelf opzetten binnen het CMS. De resultaten van de pagina’s en de zoekwoorden analyseer je in de daarvoor gebruikelijke apps/tools. Dit monitor je constant. In Google analytics kun je bovengemiddeld goed je weg vinden. De analyses zorgen weer voor nieuwe ideeën. Je werkt nauw samen met de SEA specialist.

Een e-commerce website is nooit klaar. Je signaleert nieuwe kansen en ontwikkelingen met het oog om de online conversie te verhogen. Je weet je plannen te vertalen naar de (externe) developer van de e-commerce platforms en begeleidt aanpassingen.

Als content creator weet je campagnes een gezicht te geven, met je design skills maak je mooi vormgegeven social media campagnes en kun je deze op de juiste manier inzetten. Voor het zware grafische designwerk heb je ervaring in het aansturen van externe (freelance) designers. Verder zorg je voor een prikkelende inhoud van de nieuwsbrieven. Je ideeën hierin zijn eigenlijk nooit op. Je hebt er meer dan je kunt uitvoeren.

PROFIEL WERKNEMER

Je hebt affiniteit met fietsen en na het bekijken van onze website begint het direct bij je te kriebelen. Je hebt net als de andere teamleden een enorme drive en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Je weet je focus te bewaren en helder je prioriteiten te stellen. Je kunt goed zelfstandig werken en je houdt van een open en directe manier van communiceren.

Jouw profiel?