Waarom je juist nu een elektrische fiets moet kopen

  • Geplaatst door Stijn Jager op

We merken het allemaal, het zijn uitdagende tijden waar elke stap (of trapper) net even wat lastiger is geworden. De reisbewegingen zijn beperkt tot noodzakelijk én het is kouder geworden. Hoe zorg je nou toch dat je even een frisse neus haalt in dit prachtig winterweer.

Wij van WC-Eend raden natuurlijk WC-Eend aan. Een elektrische fiets is de perfecte manier om op een verantwoorde manier je beweging te halen, én dit hoeft niet duur te zijn. We nemen je mee door het proces.

Misschien lees je deze blog omdat je net als velen de afgelopen maanden geïnteresseerd bent geraakt in een e-bike of elektrische fiets, Google trends toont een stijging van ruim 30% ten opzichte van het zoekgedrag voor de COVID-19 pandemie. Wellicht vraag je je aanvullend af of je de e-bike nog wel ziet zitten wanneer het openbaar vervoer weer normaal rijdt. Om uit deze beperkende tijd toch een positieve noot te halen: we ontwikkelen nieuwe gewoontes. Waar de bus in het oude-normaal misschien jouw go-to manier was om op werk te komen, is dit nu minder voor zichzelf sprekend. Hieronder geven we drie redenen waarom een e-bike kopen én hier nu de gewoonte mee op bouwen een goed plan is!

1. Blijf gezond

Door weer en wind, conditie of absoluut geen conditie: een e-bike trekt je er doorheen. Door de elektrische traphulp is de e-bike een goede keuze om ook in deze tijden te blijven bewegen. Ontwikkel de oeroude Hollandse gewoonte; fiets… anno 2020 ;).

2. Brug met tegenwind? No sweat

We kennen de gedachten allemaal “waarom draait de wind altijd in mijn nadeel?, ik had op de heenweg ook al wind tegen”. Daar hebben e-bikes geen boodschap aan; wind of geen wind, brug op of af, jij haalt een snelheid tussen de 25 en 28 kilometer per uur.

3. De vriend van elke forens

Een e-bike is niet alleen veel goedkoper in onderhoud dan een auto, maar denk eens aan de tijdwinst. De gemiddelde snelheid van een auto in hartje Amsterdam is 8,5 kilometer per uur. Een e-bike kan dit zonder problemen -en zweet- verdubbelen. Daarbij parkeerkosten in het centrum? Daar koop je al zowat een QonQer van.

Goed dit waren enkele reden. Over het milieu nog maar te zwijgen; dat onderwerp verdient een blog apart!

E-bike testen?

Kom gerust langs om een e-bike te testen, volledig gratis en wanneer jij wilt. Een dag, een week of langer testen; it's up to you! 

Liever direct bestellen? Stel jouw e-bike samen en kies aanvullend een betaalmethoden. Eerder zeiden we al dat een e-bike niet duurt hoeft te zijn; en we hebben niet gelogen. Je koopt de e-bike vanaf €1850,-, maar wil je een e-bike leasen? dan kan dat vanaf €53 per maand. Je kan zelfs een maandelijks opzegbaar e-bike abonnement afsluiten.