Achterwielmotor, de beste e-bike keus voor de fietsliefhebber

  • Posted by Luuk van Velthoven on

Elektrische fietsen zijn er te vinden in alle soorten en maten. Een keuze is dan ook vrij lastig te maken, want waar moet je op letten? Eén van de dingen waar je onderscheid in kunt maken is de plaatsing van de motor. De motor van een elektrisch fiets kan namelijk zowel in het voorwiel, de trapas of achterwiel zitten. Onze voorkeur gaat uit naar een achterwielmotor, we leggen je uit waarom.

De grootste voordelen van een achterwielmotor op een rij

Verschil met voorwielmotor of middenmotor

Merk je nu echt het verschillen tussen e-bikes waar de motor op een andere plek zit gemonteerd? Zeker! Het grote verschil met bijvoorbeeld een voorwielmotor is dat deze een trekkend gevoel geeft tijdens het rijden terwijl de achterwielmoter juist voelt als een zetje in de rug. Dit komt het meest overeen met wat je bent gewend op je “gewone” fiets.

Een verschil met de middenmotor is dat achterwielmotor vaak lichter is van gewicht en dus de fiets minder gewicht hoeft te dragen. Daarnaast is de achtermotor doorgaans stiller dan een midden- of voorwielmotor. Het voordeel van een middenmotor is echter dat deze kan worden gecombineerd met alle mogelijke versnellingen. Een achterwielmotor wordt op dit moment vooral gebruikt in combinatie met een derailleur of met een single speed aandrijvingsriem.

QonQer e-bikes

Bij QonQer leveren we al onze e-bikes met een achterwielmotor, en dit doen we niet voor niets. Wij vinden de achterwielmotor namelijk de beste optie voor de optimale fietservaring op een elektrische fiets.